Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanáraink

Pala Erika

simonpoz.jpg

Az Egyesület alapítója, trénere és koreográfusa.

Táncos tanulmányaimat 5 éves koromba kezdtem. Hét éven át, tanultam klasszikus balettet, ez után kerültem a KÖDMÖN formációs tánccsoportba, aminek tagja voltam 23 évig. Ez alatt az idő alatt ismerkedtem meg a Versenytánc alapjaival is, és kezdtem el versenyszerűen táncolni volt férjemmel. Négy év alatt elértünk S osztályba (úgynevezett csúcs osztályba). Legjobb eredményünk S osztályos Tíz-tánc Magyar Bajnokság II. helyezett. Az ország egyedüli párosa, aki versenyzett St, La, Tíz-tánc, Formációban egyaránt. Ez idő alatt tanultam német oktatóktól Norman - Dagmar Beck VB ezüstérmes profi párostól, az olasz Sergio Roccati - Alessandra Valeri profi párostól, amerikai Jonathan Wiulkins - Katusha Demidova profi VB döntős párostól. Állandó tanárom volt a Szlovák származású Böhm Ottó. Közben a formációval nyolcszoros Magyar Bajnokok lettünk, képviseltem Magyarországot az Európa és Világ Bajnokságokon. Legjobb eredményünk a Világbajnoki VIII. helyezés. Együttesünk 25 éves eredményes szereplését elismerve a 2004. évben a Nemzeti Kulturális Örökségek Minisztériuma Csokonai Mihály közösségi alkotói díjat adományozott. 1995-től a KÖDMÖN IFI és Junior csapatának vezetője és koreográfusa lettem. 2004-ben elvégeztem a Magyar Táncművészeti Főiskolát, Modern társastánc szakon. 2002-2007 -ig a Formációs Táncfesztiválon a csapatom I. helyezést ért el és megtartotta Magyar Bajnoki címét, a Társasági táncok kategóriában. Ezen alkalomból kaptam Pedagógiai díjat.

2007 decemberétől új szakasz kezdődött az életemben, saját egyesületet hoztam létre TEN DANCE TSE néven. A Gárdonyi Gáza Művelődési Házban találtunk új otthont magunknak. 2008-ban a csapatom megvédte bajnoki címét, immáron TEN DANCE TSE néven. Minden évben indulunk a Sátoraljaújhelyen megrendezésre került Zempléni Országos Minősítő Társastánc Fesztivál és Koreográfus Versenyen. Ezen a versenyen ötödik koreográfiával is arany minősítést értem el mint koreográfus. A csoportok felkészülésében rendszeresen segítséget nyújtott Latin táncokban: Mikko Kaasalainen és Adrienn Fitori többszörös Finn és Skandináv Profi Bajnok páros. Standard táncokban Zsom Olivér és Vozár Boglárka többszörös bajnok páros. Jelenlegi állandó munkahelyem 2007-től a HON AMI, melynek keretein belül tanítom a Ten Dance táncosait is. Immáron 37 éve foglalkozok a tánccal egyhuzamban és szeretném ezt folytatni még nagyon sokáig.

 Mikko Kaasalainen - Adrienn Fitori

mikko-es-adrienn.jpg

  • Háromszoros Finn és Skandináv profi latin Bajnok páros, évek óta visszajárnak hozzánk és segítik munkánkat a versenyre való felkészüléskben. Megfizethetetlen munkát végeznek a csapat építésében és a szakmai munkában.

 

 

 

 

 Kalmár László

kalmar-laszlo.jpg

Finn országban él, tanul és táncol. Rendszeresen jön haza hozzánk és órázással segíti a csoportok és az egyéni versenyzők munkáját.

 

 

 

 

 

 

 

 

Czina Boglárka-Lehoczky György

gyuri-bogi.jpg

Többszörös Junior és Ifjusági Magyar Bajnok. A mai napig táncol és tanít. Rendszeresen jönnek hozzánk és órázással segíti a csoport és az egyéni versenyzők munkáját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Pala Erika

Gárdonyi Művelődési Ház
Miskolc, Sütő János u. 42.

+36-20/9756-230

simonera@chello.hu

Statisztika

Online: 1
Összes: 39874
Hónap: 799
Nap: 38